5 kérdés - 5 válasz külföldről érkező pácienseinknek

1. Hogyan tudok bejelentkezni alkalmassági vizsgálatra és műtétre?

Add meg adataidat ezen a linken http://kulfoldrol.sasszemklinika.hu/jelentkezem és a Sasszemklinika asszisztense 24 órán belül visszahív. Ne feledd, akár külföldi telefonszámot is megadhatsz! Első lépésben telefonon felteszünk pár szűrő kérdést pl. hányas a dioptriád, változott-e az elmúlt évben, van-e diagnosztizált szembetegséged. Ha a válaszokból nem derül ki semmiféle ellenjavallat egyeztetünk veled időpontot alkalmassági vizsgálatra.

Tudjuk, külföldről érkezőknek fontos a gyorsaság, ezért igyekszünk az alkalmassági vizsgálatot követő 2-3 napon belül a műtéti időpontot is befoglalni.

2. A lézeres szemműtétet megelőző alkalmassági vizsgálatot kizárólag a Sasszemklinikán, vagy akár külföldön is elvégezhetem?

Kizárólag a klinikánkon elvégzett alkalmassági vizsgálat eredményét fogadjuk el, hiszen orvosaink tapasztalatában bízunk.

3. Melyik kezelés lenne számomra ideális?

Az alkalmassági vizsgálat alapján határozzuk meg, hogy a Te esetedben melyik kezeléssel érnénk el a legjobb eredményt. Amennyiben alkalmasnak találunk felszíni (PRK, No-Touch) és lebenyes (FEMTO, FEMTO Smart, Visumax Robotic) kezelésekre is, úgy érdemes a felszíni kezelés mellett döntened. Miért? Gyorsabb a felépülési idő, kevesebb a kontroll vizsgálat.

4. Mennyi időt kell Magyarországon töltenem a lézeres szemműtét miatt?

Azt javasoljuk, hogy kb. 10-14 napot tölts Magyarországon. Műtétet követően sikeres 1 hetes kontroll után már utazhatsz repülővel, csak figyelj, hogy a szárazabb levegő miatt gyakrabban használj szemcseppet.

5. A műtétet követő kontrollvizsgálatokat külföldön is elvégeztethetem?

A műtétet követő kontrollvizsgálatok egy részét akár külföldön, szemész szakorvosnál is elvégezheted.

  • Lebenyes (FEMTO, FEMTO Smart, Visumax Robotic) kezelések esetén az 1 napos, 1 hetes és a féléves vizsgálatot javasoljuk klinikánkon elvégeztetni. Az 1 és 3 hónapos kontroll elvégzésére külföldön is van lehetőség.
  • Felszíni kezelések esetén (PRK, No-Touch) az 1, 3 napos, 1 hetes és az éves záró kontroll elvégzését javasoljuk klinikánkon. Míg az 1,2,3,4,5 havi kontrollokat külföldön is elvégeztetheted.

A Sasszemklinikán minden esetben magyar nyelvű vizsgálati leletet adunk. A leletben előírt szemcseppek külföldön is beszerezhetők.